Hairtrends erkend Anko Haarwerkspecialist

Haarverlies of kaalheid door bijvoorbeeld alopecia of een chemokuur kan bijzonder ingrijpend zijn. Of  je nu om medische-, modieuze of psychische redenen een haarwerk, pruik of een haaraanvulling nodig hebt, bij kapsalon Hairtrends in Ruinerwold ben je aan het juiste adres. Haarstylisten Gerda en Monica hebben de opleiding dermatologie voor kappers en haarstylisten met goed gevolgd afgelegd.

Daardoor raakten beide dames enthousiast om ook met haarwerken aan de slag te gaan. Gerda: ‘We hebben veel cursussen en omscholingen gevolgd, om aan alle criteria te voldoen. Daar zijn we ruim een jaar mee bezig geweest. Dit was nodig omdat je niet zomaar een haarwerksalon kunt beginnen. Daarna zijn we ook getoetst en gecertificeerd door Anko Haarwerken. Monica: ‘Voordeel van deze erkenning is dat we nu ook samen werken met de zorgverzekeraars. Waardoor de kosten voor een haarwerk, pruik of haaraanvulling gedeclareerd kunnen worden. Wij verzorgen dit gehele traject tot en met de zorgverzekeraar aan toe. De cliënten hebben er zelf geen omkijken naar, zij hebben op dat moment natuurlijk ook wel andere dingen aan hun hoofd’.

Goede begeleiding, advies geven, en evt. doorverwijzen naar huisarts of dermatoloog is belangrijk zo hebben ze al gemerkt. ‘Je kunt je zelf niet op het hoofd kijken immers. Wij zien het vaak als eerste bij klanten die in de salon komen knippen of kleuren. Waardoor we sneller kunnen handelen, en hopelijk erger kunnen voorkomen’.

Kwaliteit, service en privacy vinden beide erg belangrijk. Gerda: ‘Daarom is er een aparte ruimte in de salon ingericht, waar we ongestoord en rustig kunnen adviseren. Een intake gesprek is overigens altijd gratis en geheel vrijblijvend. Monica: ‘We zijn erkend Anko haarspecialist, en staan voor deskundigheid en professionaliteit. Tevens zijn we aangesloten bij de geschillencommissie uiterlijke verzorging’.

Wie met haaruitval te maken krijgt kan contact opnemen met kapsalon Hairtrends om een afspraak te maken. ‘Hierbij overleggen we de specifieke wensen, en zoeken samen een aantal haarwerken uit. Voor zowel vrouwen als mannen zijn er pruiken en haarwerken beschikbaar’. Verder wordt een compleet haarwerk onderhoudsplan aangeboden.